Naše pečení


Pečení chleba v roce 2017     1.4., 6.5.,3.6.,2.9.,7.10., 4.11.

Již den před vlastním pečením začíná příprava kvásku a posléze těsta na chleba. V den pečení se brzy ráno roztopí pec suchým tvrdým dřevem. Těsto mezitím prochází dalšími fázemi, včetně kynutí před pečením. Těsto obsahuje vyvážený poměr chlebových mouk žitné a pšeničné a vše připravujeme ručně. Když je pec dostatečně natopena, tak ji připravíme pro vlastní sázení bochníků do pece.

Asi v 11hod. je pec připravena na pečení a před chlebem pečeme malou ochutnávku pro Vás, návštěvníky. Chleba se sází do pece asi v 11,15hod. a peče se cca 65 minut. Chleba ručně připravený a upečený je možno na místě zakoupit,

cena 1 bochníku (zhruba 1kg) je 100,-Kč.

Pokud chcete mít jistotu, že na vás chleba také vybyde, doporučuji si ho zamluvit - stačí ve čtvrtek nebo pátek před pečením.

Atmosféra při pečení a vůně kolem pece po vytažení bochníků chleba je jedinečná. 

Srdečně Vás na pečení zveme.